Aantekeningen


Treffers 1 t/m 50 van 1,031

      1 2 3 4 5 ... 21» Volgende»

 #   Aantekeningen   Verbonden met 
1 "adopted son" of his uncle and aunt Dennis and Ida (Sytsma) Spruyt. Sytsma, Sidney Lee (I12926)
 
2 "Joseph A. Ferkinhoff, 86, Oldenburg, Ind., died late Wednesday evening, May 27, 1992 in the IOOF Home, Greensburg.

"He was born Dec. 19, 1905 in Oldenburg, Ind., the son of John and Magdalena Reidaman Ferkinhoff. He belonged to the Holy Family Catholic Church and the Knights of St. John in Oldenburg, Ind. He was a retired employee of Hill-Rom Co., Batesville, Ind., and a former member of the Eagle Fire Department in Oldenburg and a former Oldenburg town marshall.

"He married Seraphine Schulte on Oct. 9, 1930 in the St. Louis Catholic Church in Batesville, Ind., and she preceded him in death on Jan. 10, 1950.

"He is survived by three sons, Daniel and Clifford Ferkinhoff, Batesville, Ind., and Marvin Ferkinhoff, Brookville, Ind.; three daughters, Mary Katherine Tekulve, Phoenix, Ariz., Mrs. James (Joellen) Dietz, Batesville, Ind., and Mrs. Robert (Donna) Schutte, Oldenburg, Ind.; one brother, Ralph Ferkinhoff, Oldenburg; two sisters, Eulalia Kirschner, and Felicia Firsich, both of Batesville, Ind.; 22 grandchildren and 30 great-grandchildren.

"He was preceded in death by one grandson, William Tekulve; two brothers, William and Ed Ferkinhoff and three sisters, Martha Ferkinhoff, Theresa Weintraut and Genevieve Lamping.

"Father Sylvester Heppner, OFM, will conduct the mass of Christian burial at 10 a.m. Saturday at the Holy Family Catholic Church in Oldenburg, Ind.

"Visitation is at the Weigel Funeral Home, Batesville, Ind., from 4 to 8 p.m. Friday.

"There will be a rosary at 7 p.m. Friday at the funeral home.

"Memorial contributions may go to the Eagle Fire Department, Oldenburg, Ind.

"--Greensburg Daily News (Indiana)
"--Friday, May 29, 1992" 
Ferkinhoff, Joseph (I9471)
 
3 "Paul J. Lindley, 79, Brandon, Fla., formerly of Attica, died Thursday, Feb 1, 2001, at Beverly Rehabilitation Center Brandon.

Born Oct. 18, 1921, in Attica he was the son of Ray E. and Felicia A. Wagoner Lindley. He married Rosemary Fischer on June 26, 1954, and she survives.

Other survivors include friends, Robert and Jane Calhoun, Sharpsville and William and Clare Lopez, Brandon.

Mr. Lindley graduated in 1939 from Attica High School and in 1943 from Purdue University.

He was employed in public relations for 30 years with the U.S. Chamber of Commerce. He was a life member of the Elks and Moose Lodge of Frankfort.

Funeral services will be at 2 p.m. Tuesday at Maus Funeral Home, Attica, with the Rev. Charles Kline officiating. Burial will be in Riverside Cemetery, Attica. Visitation will be from noon to 2 p.m. Tuesday at the funeral home." (Obit: The Shelbyville News, Feb 5, 2001) 
Lindley, Paul J. (I12156)
 
4 'klokje' van Veen, Sale (I5584)
 
5 * 1934-heden bakker Ten Napel
Hoofdstraat 37
hernummerd Hoofdstraat 68
hernummerd Hoofdstraat 77

De Emmer Courant van november 1934: "De heer E.ten Napel opent een nieuwe bakkerij in het vroeger door den heer J.Nijemanting bewoonde pand aan de Hoofdstraat. Door den heer J.van Ess werd het pand verbouwd tot een moderne winkel, die er zoowel van binnen als van buiten aantrekkelijk uitziet. De reputatie die den heer Ten Napel in Klazienaveen en omgeving geniet, is een waarborg dat ook zijn klanten in Emmen niet te klagen zullen hebben."

De bakkerij werd oorspronkelijk gesticht door Evert ten Napel, die als boerenzoon uit Vollenhove op 25-jarige leeftijd in 1906 zijn eerste zaak vestigde in Klazienaveen. Evert had twee zonen Hendrik (Hennie) en Cornelis (Cor). Toen deze de volwassen leeftijd naderden besloot hun vader dat beiden de leiding over een eigen zaak moesten krijgen en in 1934 werd het pand in Emmen gehuurd, waar Cor de scepter ging zwaaien. Cor trouwde in 1938 met Saakje Schuurman (een zuster van Bockelina Schuurman wier winkel aan de Noorderstraat elders in deze site is beschreven onder "Radio Stuulen").

Oprichter Evert was inmiddels druk als gemeenteraadslid en wethouder van de gemeente Emmen en werd vooral in Klazienaveen een bekende persoonlijkheid naar wie ook een straat en een flatgebouw is genoemd.

Cor en Saakje kregen tussen 1939 en 1948 drie zonen en twee dochters. Hierbij mag nog wel vermeld worden dat de drie zonen in drie verschillende jaren maar wel alledrie op 5 november zijn geboren; een curiositeit die ooit door de redactie van de Emmer Courant de moeite van een artikeltje waard werd gevonden. De kinderen zijn later alle vijf regelmatig in de winkel en in de bakkerij te vinden geweest omdat het in de vijftiger en zestiger jaren zeer gebruikelijk was dat het hele gezin van een middenstander meewerkte.

Bestellingen werden op de fiets tot in bijvoorbeeld Emmerschans en Zuidbarge gratis bezorgd. Het gebeurde regelmatig dat later de houten gebaksdoos weer moest worden opgehaald en nog weer later de rekening gepresenteerd. Dat een klant vroeg om een week later nog eens te komen omdat de gebaksdoos nog niet leeg was, was een uitzondering; maar dat de rekening twee of meer keren moest worden gepresenteerd was minder uitzonderlijk.......

Ondanks het feit dat alle drie de zonen de eerste beginselen van het bakkersvak werd bijgebracht, heeft toch uiteindelijk geen van deze drie Cor opgevolgd. De uitspraak van vader tot oudste zoon: "je mag alles worden als je maar geen bakker wordt" leidde er ondermeer toe dat hij ze allen de kans gaf om te gaan studeren.

Wel bleef er altijd familie in de zaak. Toen Cor het op zeker moment wat kalmer aan wilde gaan doen heeft eerst Evert, de oudste zoon van Hennie, een paar jaren in de zaak gewerkt om te kijken of hij er voor voelde deze over te nemen. Deze bleek echter allergisch voor bloem te zijn, de reden waarom Nederland hem nu kent als sportjournalist. Later is Cor zijn jongste zoon Henk enige jaren bakker geweest. Ook hij ambieerde uiteindelijk een ander beroep.

Juist toen het erop ging lijken dat er geen Ten Napel als opvolger beschikbaar was, kwam Hennie’s oudste dochter Anneke uit Madeira terug naar Nederland met de Portugese bakker Ivo de Sousa. Vrij snel daarna, rond 1966, namen Ivo en Anneke de zaak van Cor over en zij waren het die daarna vele jaren de zaak leidden.

In Klazienaveen had Hennie’s jongste zoon Jan de zaak ondertussen van zijn vader overgenomen en deze Ten Napel had wel twee zonen, Henk en Gertjan, die uit het goede bakkershout bleken gesneden. Beiden gingen vanzelfsprekend in de zaak.

De geschiedenis van 1934 herhaalde zich. Er waren weer meerdere bakkers Ten Napel, dus er moesten meerdere zaken komen. Eerst openden vader en zonen een tweede zaak in Nieuw Amsterdam. Toen enige tijd later Ivo en Anneke die, evenals destijds Cor, geen opvolgers hadden, besloten dat het tijd werd om de zaak aan anderen over te dragen, werd ook het bedrijf in Emmen door Jan en zijn zonen overgenomen. Dit betekende dat er na ruim 70 jaren nog steeds Ten Napels aan het hoofd van de gelijknamige bakkerij staan.

De Souza liet in 2001/2002 de luifel, welke als gevolg van "het luifelplan" was aangebracht, weer wegnemen waardoor de karakteristieke gevel weer beter uitkomt.

In de laatst bekende situatie zijn aan weerszijden van de centrale dakkapel twee dakramen zichtbaar. 
Schuurman, Saakje (I2306)
 
6 * 1952-1971 Radio Stuulen.
o Noorderstraat 8, vanaf 1962 Noorderstraat 29.

In 1952 kocht Harm Stuulen uit Weerdinge de woning van Jantje Dijk met een stuk grond gelegen aan de Noorderstraat. De woning werd tussen juli en december 1952 afgebroken. Op het perceel werd door aannemer Geert Scholten te Weerdinge, in opdracht van Harm Stuulen, een winkelpand met bovenliggende woning gebouwd.

Harm Stuulen was een broer van Reinder Stuulen (*1908), geboren te Zuidbarge, die een klein winkeltje op de hoek van de Hoofdstraat / Weerdingerstraat dreef. Hier repareerde en verkocht hij radio's. Reinder verhuisde enige tijd later met zijn familie van de Hoofdstraat naar Weerdinge en huwde met Bockelina Schuurman (*1911) uit Friesland. Reinder stierf echter in maart 1946 op 38-jarige leeftijd. Nauwelijks drie maanden later, in juni 1946, stierf ook hun enige dochter Afke, nog geen twee jaar oud. Na de dood van Reinder zette Lien, zoals Bockelina genoemd werd, de zaak aan de Weerdingerstraat 252 nog voort, maar de zaak was eigenlijk te klein om van te kunnen leven.

In 1952 kocht haar zwager Harm Stuulen de woning van Jantje Dijk en liet daar een nieuw pand bouwen alwaar Lien de zaak kon voortzetten. Rechts achter de winkel was een kleine werkplaats.

In de winkel werden lampen, witgoed en huishoudelijke elektrische apparaten verkocht en later radio's en tv's. Ook leverden ze butagas, maar dan meer als groothandel. Het werd geleverd aan de detailhandel en aan enkele particulieren. Achter de winkel, tegen de zaak van Hoekstra aan, stond een loods en was de opslagplaats voor gasflessen, omgeven door een hekwerk.

In haar werk werd Lien bijgestaan door de elektriciens Chris Kwint en later Lambert Hoving. Daarnaast hielp Richard Baard in de winkel, bezorgde gasflessen, inde de rekeningen en deed kleine reparaties. Ook haar twee neven Evert en Wijtze ten Napel (zoons van de banketbakker in de Hoofdstraat) hielpen regelmatig, vooral met het bezorgen en aansluiten van gasflessen bij particulieren.

In 1971 verkocht Harm Stuulen het winkelpand aan Boerland. Lien betrok dat jaar een woning aan de Looackers in Angelslo.

In het winkelpand, met bovenliggende woning, zaten o.a. de volgende middenstanders:

* 1952-1971 Radio Stuulen.
* 1971-1977 Jan Berends en korte tijd Hendrik Berends, mogelijk een kledingszaak.
* 19xx-1977 Dierenspeciaalzaak Natura.
* 1977-1980 IJzerhandel Hoekstra.

Op 12 september 1980, al na 28 jaar, werd het woonwinkelpand afgebroken en volgde er nieuwbouw. 
Schuurman, Böckelina (I2247)
 
7 12 maart 1800 koopt met vrouw 2 naast elkaar gelegen campen bouwland met bomen plantage en annexen ter grootte van 5 lopenstal en 1 camp bruinland met bomen plantage en annexen groot 4 lopenstal gelegen in de Rottevalle onder Smallinger Opeinde. De grond is voor de periode van 10 jaar "beswaert" met 20 gulden huur per jaar. Gekocht van Wytse Hendriks de weduwe van Folkert Liebbes voor 1600 car. gulden.
Bron: Rijksarchief Friesland Proclamatieboek Rottevalle Smallingerland. 
Sietzema (1811), Jan Geeuwkes (I2358)
 
8 122 Botte Martens alias Bote Martens, boer and doarpsrjochter, living at
Toppenhuzen, died on Sunday April 20, 1670 there.
Botte was married in the year 1655 in church to
123 Ansck Louws alias Ansck Louwes, died circa Sunday April 20, 1670 at
Toppenhuzen.
Weesboek Wym Q11 fol.325v, d.d. 22 april 1670: Enkele dagen
tevoren is overleden Bote Martens de Dorpsrechter van oppenhuizen
(naar uit verloop van de Acte blijkt, samen met zijn vrouw Ansk
Louwsdr. en een zoon) nalatende 2 minderjarige kinderen Griet (12)
en Antie Botis (1). Nu compareren Louw Stoffels (bestevader) en
Hylke Hylkes (aangetrouwde oom) plus Geert Takes (neef van de
wezen) plus Ds Schultetus te Oppenhuizen en stelle aan het gerecht
voor om Stoffel Louws en Sijbren Oenis tot Curatoren te Nomineren
(en wegens hun Absentie pas later te authoriseren). Na boeleed
door Louw Stoffels en Antie Ulkisdr. e.l. die nu het sterfhuis
bewonen, wordt er geinventariseerd. Het is een groot bedrijf met
ca. 100 pdm Land (koopbrief boerderij d.d. 23-04-1639, koopbrief
landen 1655) Grootvader Louw Stoffels zal voorlopig de boerderij
bewonen en de 2 kinderen onderhouden. Opmerking 1: op 23 mei 1672
overlegt Jan Hanses te Akkrum als curator de rekening sedert een
maand tevoren aan Sijbren Oenis en Geert Takes als medecuratoren
en aan grootvader Louw Stoffels en aan oom Hylke Hylkes. Opmerking
2: de landeigenares is juffr. Catharina van Nijs, van wie 100 pdm.
werd gepacht. De veestapel bestond uit 21 melkkoeien, een
enterstier, een twenterstier, vier hokkelingen, een ruin, drie
oude schapen, drie lammeren, twee hennen en een toom eenden. // Yn
de +â-¦frekken fan Alle Pytters dy't er docht yn 1721 nei't er
kurator wurden wie oer de bern fan syn broer Douwe Pytters, wurdt
de rekken neisjoen troch in Auke Bottes.
From this marriage:
- Grijtie Bottes alias Grietie Bottes, born circa 1658 at Toppenhuzen,
died before May 1707, aged at most 49 years.
Grijtie was married circa 1680 in church, at the age of approximately
22 to Pieter Johannes, died before May 1707.
Griet Bottes in 1670 twaalf jaar oud (?) trouwt Pyter Joannes,
boer, mitselder en timmerman te Diken. Piter wie mooglik in
soan fan Johannes Pieters dy't yn 1689 mei eigner is fan in
sate te Goai+â-»ngearyp. Yn 1680 wurde "ten laste van" Pieter en
Griet te Langwar twa skuldbekentenissen registrearre op gr+â-+n
fan lieningen fan 100 carolig+â-+nen (1678) en 100 goudg+â-+nen
(1689) fan Anne Wybes te Langwar en syn widdo Sjieuw Lolles.
Dy waarden "geroyeerd" yn 1691 en 1703. By gelegenheid fan'e
ferkeap fan'e Boarnsweachster tsjerke notearde de
doarpsrjochter en +â-+ntfanger Jozef Nolkes Zwaga yn 1693 as
iennichste +â-¦tjefte: "aan Pieter Johannes voor het maken van
het klokhuis en afbreken van de kerk" 39 carolig+â-+nen en 12
stuorren. Yn 1707 waard Douwe Pieters, h+â-¦sman te Diken
authorisearre as curator oer Johannes 22, Marten 20, Douwe 17,
Anschke 13, Nieschke 10 en Bauk 6, bern fan Pieter en Griet.
Harren soan Botte Pieters yn'e Hommerts en syn frou Bauk
Sibbles troud te Langwar op 21 febrewaris wiene yntiids ek
ferstoarn op 2/3 febrewaris en 4/5 febrewaris 1707. Dy data
dogge in sykte suggerearjen (mar klopje net, troud nei it
ferstjerren?). Yn 1708 waard f+â-ód Douwe Pieters opfolge troch
Ocke Ellerts, h+â-¦sman yn It Heidenskip as man fan Trijntje
Pieters, in suster fan'e wezen. Ynformaasje it Jierboekje
1994. Sjoch ek skriuwen by Douwe Pieters sels, d+â-¬r wurdt
oanj+â-+n dat syn opfolger as f+â-ód in Hendrik Jans wie! By de
ferantwurding troch Douwe Pytters wurdt oanhelle dat der jild
+â-¦tj+â-+n wie foar b+â-¦le by it leedmiel by it ferstjerren fan Botte
Pytters en fierders efterstallige hier foar inkelde einsen l+â-ón
yn Botte Pytters fenne.
- Antie Bottes alias Antje, born circa 1668 at Toppenhuzen, see 61.
- NN Bottes, died circa Sunday April 20, 1670.
Ronald Dykstra hat ek trije bern, hy neamd neist Antie en
Grietie noch Marten.
VII.1Botte Martens, born on January 20, 1619, in Langwaar; married with Ansk Louws in 1655; prosperous farmer in Oppenhuizen; village judge; died on April 20, 1670, aged 51; Ansk Louws died on April 20, 1670, in Oppenhuizen.
Parents of:
1. Grietje Bottes, born in 1658 (see VIII.1)
2. Antie Bottes, born by 1668 in Oppenhuizen; married with Douwe Pieters (Pytters) born in 1654 in Langwaar in 1689; wealthy farmer in Langwaar and Indijken; (SEE DIJKSTRA II GENEALOGY) died in 1716, likely in Indijken.
3. ? Bottes, died on April 20, 1670. 
Martens, Botte (I1650)
 
9 16 oktober 1871 uit Cuckfield, Engeland naar Leeuwarden
17 september 1875 naar Zutphen
9 augustus 1880 uit Utrecht naar Leeuwarden
5 november 1880 naar Buitenzorg, Nederlands-Indie 
Beeching, Fanny (I12988)
 
10 1737, lidmatenboek Koudum: belijdenis op 14 en 17 februari 1737
1743, lidmatenboek Koudum: vertrek uit Koudum op 10 juni 1743
1745, lidmatenboek Ureterp/Siegerswoude: gekomen van Koudum
1749, quotisatie: Harmen Freerx, arbeyder uit Ureterp, Opsterland, gezin 2 volwassenen en 4 kinderen, is aangeslagen voor 14 gulden en 17 stuivers - Opsterland, fol.42 [deze aanslag laat zich terugrekenen naar een vermogen van 0 gulden]
Volkstelling 'Zevenwouden', 1744. Toegezecht bedrag fl 2-0-0. Ureterp aan de vaart.
Quotisatie kohieren inschrijving, 1749, 2 volwassenen en 4 kinderen. Dorp Ureterp, aanslag fl. 14-17-0, Arbeyder. 
Harmen Freercks (I10587)
 
11 1737, lidmatenboek Koudum: belijdenis op 14 en 17 februari 1737
1743, lidmatenboek Koudum: vertrek uit Koudum op 10 juni 1743
1745, lidmatenboek Ureterp/Siegerswoude: gekomen van Koudum
1749, quotisatie: Harmen Freerx, arbeyder uit Ureterp, Opsterland, gezin 2 volwassenen en 4 kinderen, is aangeslagen voor 14 gulden en 17 stuivers - Opsterland, fol.42 [deze aanslag laat zich terugrekenen naar een vermogen van 0 gulden] 
Taapke Jelles (I10588)
 
12 18 jaar; dochter van Jane v.der Wielen, koopman (E.31) & Taekje? van Lon; zuster van minderjarige Frits, Gate, Gerrit, Jacobus, Janneke en Louise Janes v.der Wielen. van der Wielen, Debora Baudina (I13397)
 
13 18-03-1864
Verkoper
Grietje Folkerts Tolsma wonende te Siegerswoude
Diversen: weduwe van Johannes Durks van den Brug, moeder van en voogd over Durk, Folkert en Aukje Johannes van der Brug
Ligging vastgoed: Siegerswoude
Bedrag: koopsom fl. 475
een huis en heide
Koper
Heere Rienks Tolsma wonende te Siegerswoude
Koper
Jelke Rienks Tolsma wonende te Siegerswoude
Betreft huis nr. 1A te Siegerwoude

1866
Op 9 september 1866 schrijft Grietje Folkerts Tolsma zich uit in Ureterp om via Rotterdam naar New York te reizen.
Grietje Folkerts Tolsma, arbeidster 37 jaar, Nederduits Hervormd, minbegoed, niet aangeslagen in de hoofdelijke omslag, 3 kinderen.
Reden van vertrek: Om zich bij hare familie te voegen.
Vertrokken naar: New York, dog verder onbekend.
Bijzonderheden: Ten einde bij hare familie die in 1847 naar Amerika is vertrokken hulp te verkrijgen, waarvoor zij reeds de nodige verzekering had verkregen, uit hoofde hare echtgenoot, met wie zij destijds alhier was achtergebleven, het vorige jaar is overleden. 
Tolsma (Vanderburg), Grietje Folkerts (I2604)
 
14 1839 - F.145 Brouwer, Sjeerp (I13104)
 
15 19-06-1727
Teeke Luitjens snijder te Drachten voor 1/3, Grietje Luitjens getr. met Tiebbe Gjalts te Ureterp voor 1/3 beneffens Tietse Martens te Lippenhuizen als curatoren over Luitjen Hendriks een zoon van wijlen Hendrik Luitjens bij Joukjen Pyters voor 1/6 sampt Lolkjen Meinderts voor haar zoon Hendrik Hendriks bij w: Hendrik Luitjens voor 1/6 tezamen erven van hun vader / schoonvader Luitjen Taekes verkopen land in Ureterp. Kopers: Evert Franses en Antje Jans e.l.

Opsterland, huwelijken 1723
Vermelding: Bevestiging huwelijk op 24 januari 1723 in Ureterp
Man : Evert Fransen afkomstig van Ureterp
Vrouw : Antje Jans afkomstig van Ureterp

Gestandaardiseerde namen: EVERT FRANSES en ANTJE JANS
..... = naam of patroniem komt niet voor in de Thesaurus

Bron:
Collectie Doop-, Trouw-, Begraaf- en Lidmatenboeken(DTBL)
Trouwregister Hervormde gemeente Ureterp Siegerswoude 1722-1811
Inventarisnr.: DTB 569 
Gezin F13
 
16 1968 Christoffel Rouckes, born before 1518, boer, living at Goai+â-»ngaryp, died
in the year 1557 or 1558, aged at least 39 years.
By de oanjefte fan "die pastoors ende Jongerpriesters landen in
Goyngarijp" yn 1543 is sprake fan besit "in dat suyd van
Christoffel Rowckezoons saete". Dat Christoffel d+â-¬r wenne docht
bliken yn 1552. Syn "wapenrusting" waard foarme troch in spies en
in degen (op de meunsterrolle). Fiif jier letter +â-+nderskriuwt hy
in akte, neffens hokker Rennert Aetez en An van Yma Rouckes
fjouwer p+â-+nsmied (166g) te Broek, lizzend yn in perseel fan 6 1/2
p+â-+nsmied, d+â-¬r't oardel p+â-+nsmied oan Hottye Bottes erven heart,
kocht hiene. De akte wurdt mei +â-+nderskreaun troch (Oe?)ne Rouckema
en Anne Tyercx. L+â-¬stneamde keapet yn 1599/1560 de helte fan in
sate yn Diken foar 678 goudg+â-+ne fan Stoffel Romkes. //Bij gebrek
aan een tweede vermelding van deze transactie is niet na te gaan
of, zoals het geval was bij de registratie van een aankoop door
zijn broer Oene, in de afgeschreven akte Rouckes heeft gestaan in
plaats van Rompkes. Verschrijvingen kwamen echter ook wel voor.
Illustratief wat dat betreft is het tequest met betrekking tot een
afrekening van het beheer van het vermogen van de wezen van Broer
Rouckes. Daarin worden de uitgaven van de eerst als "Romcke Jeps"
aangekondigde curator vervolgens bestempeld als "Rouckes
vuytgave". Curator is ongetwijfeld zoon van Jeyp Roukes, die in
1521 met het Haskerconvent land ruilde. //
His son from an unknown woman:
- Roucke Christoffels alias Roucke Stoffels Rouckema, born circa 1535,
see 984.
III.1Christoffel Rouckes, born before 1518, owner of a +é-æsate+é-Æ in Goingarijp, died
about 1558.
Father of:
1. Roucke Christoffels, born in 1535 
Rouckes, Christoffel (I2084)
 
17 1970 Oene Ittes.
Oene was married to
1971 Tyet Oeges.
From this marriage:
- NN Oenes, see 985.
III.2Oene Ittes, married with Tyet Oeges; parents of:
1. ? Oenes (see IV.1) 
Ittes, Oene (I1255)
 
18 2. Ayse Sygers, ged. ND te Boornbergum/Kortehemmen op 2 sep 1667 (vr), huisman, afkomstig van Siegerswoude in feb 1691, ovl. (hoogstens 37 jaar oud) te Siegerswoude voor jan 1705, tr. (resp. ongeveer 23 en ongeveer 18 jaar oud) te Wijnjeterp in feb 1691 met
3. Baukje Bonnes, ged. ND te Kortezwaag op 25 feb 1672 (do), afkomstig van Gorredijk in feb 1691, afkomstig van Siegerswoude in jan 1705, tr. (ongeveer 32 jaar oud) (2) in jan 1705 met Willem Sints, afkomstig van Drachten op 6 jun 1686 (do), afkomstig van Ureterp a/d Vaart in jan 1705, (Willem tr. (1) te Drachten op 6 jun 1686 (do) met Janke Jans.). 
Ayse Sygers (I2506)
 
19 23/09/2004
Lange tijd kon ik niets vinden over haar ouders. In het register van Naamsaanneming van 1811 ben ik na het zoeken op Wieling het volgende tegengekomen:
Wieling, Johannes Harmens weduwe, Grietje Sjoerds, Noorderdrachten 228
k. Saakjen 14
vgl. de Boer W.H.
Mairie Drachten, deel 2, fol. 40
Zowel naam, leeftijd als plaats komen overeen met de gegevens die ik al in mijn bezit had.
----- 
Wieling, Saakjen Johannes (I2951)
 
20 244 Marten Bottes, died after 1661.
His children from an unknown woman:
- Botte Martens alias Bote Martens, see 122.
- Tietsch Martensdr, died before 1661 at Toppenhuzen.
Ronald Dykstra skriuwt de namme Fietsch.
Tietsch was married to Jan Pijtters, died before 1661.
VI.2Marten Bottes, living in Langwaar, died after 1661.
Father of:
1. Lijsbeth Martens, born on June 16, 1616, in Langwaar.
2. Botte Martens, born on January 20, 1619, in Langwaar (see VII.1)
3. Tietsch Martensdr, born in 1621 in Langwaar; married with Jan Pijtters; died before 1661.
4. Jan Martens, born on May 11, 1623, in Langwaar. 
Bottes, Marten (I579)
 
21 246 Louw Stoffels, born circa 1605 at Terkaple, boer 1640, living at
Toppenhuzen 1640/1670, died after 1670, aged at least 65 years.
Louw was married before 1631 in church, at the age of at most 26 to
247 Antie Ulkisdr alias Antje Wlckes.
As Louw Stoffels mearderjierrich wurdt, dogge Broer, Oene en
Tyemcke Roukes Rouckema yn 1630 rekkening en ferantwurding foar
harren behear s+â-+nt 17 maaie 1627. Soks "ten overstaan" fan Rouke
Broers (een bloedverwand) en Freerck Syouckes. *Yn it jier 1640 is
Louw meier op sate stim 26 yn Toppenhuzen, eigendom fan Harmke
Terwischa. *Trije jier letter, yn 1643 heart Louw by de
gemeenteleden dy't rekkening krije fan Wybe Feytes en Lou Gerrits
harren behear fan it tsjerkegoed. Yn tsjinstelling ta Gerrit Sybes
(?) +â-+nderskreau Louw Stoffels net as Rouckema. *Tieert Ulckes en
Louw rekkenje yn 1655 +â-¦f as curatoren oer de bern fan de
ferstoarne Pieter Sjoerds. Louw Stoffels ferantwurdet as f+â-ód fan
de yn 1662 mearderjierrige Ansck Pieters +â-+nder oare de troch syn
pupil makke reiskosten fan Wommels nei Toppenhuzen en de
h+â-¦sfestingskosten foar it tiidrek "doen sij toe Sneek toe
Mr.Lagh". *Yn 1663 krije Louw Stoffels en Pieter Lieuwes, omkes,
de rekkening s+â-+nt 3 juny 1658 fan Jucke Meijes te Broek, heit en
Tutor fan Greelt, syn soan bij Trijntie Ulckes. Greelt is dan 23
jier. *Nei it ferstjerren fan Louw Stoffels syn dochter Ansck en
syn skoansoan mei noch in bern fan harren, ferhuzet Louw nei
harren bedriuw en nimme hy en syn frou de opfieding fan de oare
beide pake- en beppesizzers op harren.
From this marriage:
- Ansck Louws alias Ansck Louwes, see 123.
- Stoffel Louws.
- Lupck Louws alias Lipck Louws.
Ronald Dykstra hat twa bern, d+â-¬rby in "Lipek" yn 1617, liket
tige betiid as heit noch 12 jier +â-óld is.
- Bauck Louws, born at Toppenhuzen, died circa 1665 at Terkaple.
Bauck was married on Monday April 7, 1653 at Drylts in church to
Goitsen Harmens, born at Terkaple, died on Sunday December 13, 1693
there.
Goitsen was married afterwards on Thursday October 13, 1667 at
Eagmaryp in church to Antje Pytters, coming from Terherne.
Sjoch jierboekje 1992. Goitsen wie yn 1675 kurator oer de
weesbern fan Sipke Harmens en Trijntje Gabes.
VI.1Louw Stoffels, born in 1605 in Terkaple; married Antie Ulkisdr, born before 1616 in Uitwellingerga, before 1631; farmer in Oppenhuizen; died before 1670.
From this marriage:
1. Ansk Louws (see VII.1)
2. Stoffel Louws
3. Lupck Louws
4. Bauck Louws, born in Oppenhuizen; married on April 7, 1653, in Ijlst with Goitsens Harmens of Terkaple; died in 1665 in Terkaple 
Stoffels, Louw (I2465)
 
22 6. Bonne Aebles, schoenmaker, afkomstig van Gorredijk op 8 apr 1667 (vr) en afkomstig van op 6 feb 1687 (do), tr. (2) op 6 feb 1687 (do) met Martje Dirks, afkomstig van Kortezwaag op 6 feb 1687 (do), tr. (1) op 8 apr 1667 (vr) met
7. Gepke Hanses, afkomstig van Lippenhuizen op 8 apr 1667 (vr), ovl. voor 6 feb 1687 (do). 
Gezin F1508137105
 
23 75 jr (geboren Nijega); weduwe; geen kinderen; zuster van wijlen Libbe Bokes Bosma (vader van Boke, huisman, Jan, idem Selmien o/Ureterp, Sjoerd, idem Drachten en Antje Libbes Bosma, aldaar: samen testamentair erfgenamen) en Linze Bokes Bokkema (lijfrente fl. 200,-/jr; vader van Antje en Janke Linzes Bokkema: elk legaat ad fl. 600,-). Saldo fl. 27.099,49. Bijgevoegd is suppletoire memorie 5029/126 (toelichting). Memorie van successie Opsterland, kantoor Gorredijk, 1841, akte nr. 103. Bokkema, Trijntje Bokkes (I11239)
 
24 7872 (?) Semke Oneszn, living at Eagmaryp 1511.
Semke is yn 1511 l+â-óneigner yn Eagmaryp.
His son from an unknown woman:
- probably Roucke Tjamckes alias Roucke Tyamckes, born before 1486, see
3936.
I.1Semke Oneszn, landowner in Agmarijp in 1511.
Father of:
1. Roucke Tjamckes, born before 1486 (see II.2) 
Oneszn, Semke (I1816)
 
25 9 kinderen van der Nap, Anthonius Jacobus (I10002)
 
26 986 Sjoucke Pieters, born at Dearsum, living at Poppenwier, died in the year
1625.
Sjoucke was married to
987 Ansck Aettes, died in the year 1625.
Sjoucke wurdt mei syn frou neamd yn ferb+â-ón mei harren bernsbern
Siouck Louwsdr.
From this marriage:
- Lyopck Sjouckes, see 493.
- Freerck Sjouckes.
- Aeff Sjouckes.
- Oeds Sjouckes.
IV.2Sjoucke Pieters, born in Deersum, living in Poppingewier, died in 1625; married with Ansck Aettes, who died in 1625.
Parents of
1. Lyopck Sjouckes (see V.1)
2. Freerck Sjouckes
3. Aeff Sjouckes
4. Oeds Sjoukes 
Pieters, Sjoucke (I1879)
 
27 A Mass of Christian Burial for Cecelia Magdalena Renyer, 95, Sabetha, will be 11 a.m. Tuesday at St. Augustine Catholic Church of Fidelity south of Sabetha. Internment will be in the church cemetery.

She died Thursday, June 2, 2005, at Sabetha Community Hospital.

Sunday, June 5, 2005 ljworld 
Fischer, Cecelia Magdalena (I11955)
 
28 A Reauem mass was sung at St Louis Church on Saturday morning for Randolf R Firsich, 104 N Smith Street. Who died at Margaret Mary Hospital on May 23, Mr. Firsich had been ill for the past 2 weeks and death was attributed to a Heart Attack. He was 62 years of age.

A native of Batesville, he was born on May 21, 1901. The Son of Frederick and Elizabeth (Dietz)Firsich. He was employed by the American Furniture Company for 48 years as a Cabinet maker until Recent years. Mr Firsich also Displayed a Great interest in outdoor Sports.

On Feb 1, 1927 he was united in marriage to Flecia Ferkinhoff at Saint Marys Catholic Church in Greensburg.
Mr. Firsich was a member of St Louis and the Batesville Council of the Knights of Columbus.

Survivors include his widow, Felicia; three daughters, Mrs. Mariam Kerker; Mrs. Glorian Koors of Batesville; and Mrs. Iris Ann Huneke of Greensburg; one son James Firsich of Greensburg; three sisters, Margaret, Rose, and Adaline Firsich. Adaline is a twin sister of Mr. Firsich. Four brothers Raymond and Louis Firsich of Batesville; Joseph of Indianapolis and Anthony of Oldenburg; and nine grandchildren.

Rev. Father Stephen Schneider officiated at the last rites with interment in the church cemetery. Under the Direction of M. C. Weigel and Son. 
Firsich, Randolf R. (I9474)
 
29 Aangegeven als Bernardi Alberti Meddens, aartspriester te Groningen Meddens, Bernardus Albertus (I9240)
 
30 Aangegeven als Rudolph Visker Visscher, Rudolf (I2790)
 
31 Aangegeven bij haar overlijden als:
Trientje Wabbes, 79 jaar en 8 maanden, zonder beroep wonende en geboren
te Beerta, ehevrouw van Jan Erents, nalatende man en 3 kinderen,
wonende huis no 22. 
Catharina Wabbes (I2861)
 
32 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I10599)
 
33 Aangegeven door de vader; kind erkend bij huwelijk ouders d.d. 14 januari 1927. Bekkema, Hendrik Willems (I11263)
 
34 Aangegeven door de vader; kind erkend bij huwelijk ouders d.d. 14 januari 1927. Bekkema, Trijntje Willems (I11262)
 
35 Aangifte bij overlijden als: Duike Hettinga. Hettinga, Duike Martens (I1163)
 
36 Abele Engberts neemt in 1811 de familienaam Wiering aan. Het gezin bestond uit de volgende personen:
Wiering, Abele Engberts, Ureterp
k. Engbert 24, Grietje 28, Drachten, Martsen 21
Mairie Ureterp, fol. 28v 
(Wiering 1812), Abele Engberts (I2959)
 
37 Achternaam wordt ook als Maijbaum geschreven. Maybaum, Joannes (I1659)
 
38 Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven. Levend (I3851)
 
39 Adolphe F. Froehling, 67, R. R. 5, Greensburg, died Tuesday morning in the Decatur County Memorial Hospital.
Mr. Froehling was born Jan. 26, 1913 in Dusseldorf, Germany, the son of Hurbert and Elizabeth Scheuffner Froehling, and his father survives, residing in Cincinnati.
He was a cabinet maker by trade and had engaged in farming on R. R. 5 since 1951. He was married to Olivia Weintraut Dec. 1, 1945, at St. Vincent's in Shelby County and she survives, with the father and one son, Richard Froehling, R. R. 5, Greensburg; two daughters; Mrs. James (Theresa) Stapp, Greensburg, and Kathy Froehling, at home; two sisters: Mrs. Paul (Margaret) Lindner, Cincinnati and Mrs. Herman (Elizabeth) Ruether, Cincinnati; six grandchildren; three aunts and one uncle and several nieces and nephews in the Cincinnati area.
He was a member of the St. Mary's Catholic Church in Greensburg and an army veteran of World War II.
The services will be held at 10:30 Friday in the St. Mary's Catholic Church with the Rev. John Geis officiating and with burial in the St. Vincnet's Cemetery in Shelby County. Visitation will begin at 3 p. m. Thursday at the Porter-Oliger-Pearson Funeral Home with a rosary at 8 p. m. (Obit: Greensburg Daily News, April 30, 1980) 
Froehling, Adolphe F. (I9442)
 
40 Adres: Noordvliet 421D, Leeuwarden Gorter, Klaas (I954)
 
41 Agatha werd op 9 oktober 1907 veroordeeld tot 4 maanden tuchtschool wegens het plegen van 2 diefstallen, bron: Rolboeken Arrondissementsrechtbank Leeuwarden, 1904-1910, akte nr. 1200. Witteveen, Agatha (I11109)
 
42 Age: 10 years, 9 months Fischer, Maria Anna (I12095)
 
43 Age: 24 years, 10 months, 4 days
Burial: 9 Nov 1925
Parents: John & Margaret (Riedeman) Ferkinhoff 
Ferkinhoff, Martha J. J. (I9465)
 
44 Age: 80 years, 2 months
Burial: 12 Aug 1913
Widower of Josephine Fasbinder Ferkinhoff [original spelling was Ferkinghoff] 
Ferkinhoff, Theodore (I9448)
 
45 Age: 83 years, 11 months, 14 days
Widow

Dead Monday morning, Mrs. Fischer age 84 at Laurel. Burial in Oldenburg by the side of her husband. Mr. Wintering was a son-in-law. (Franklin Democrat, Oct. 22, 1891) 
Bolke, Anna Maria (I8980)
 
46 Age: 84 years
Burial: 23 Jul 1876
Wife: Maria Boelke 
Fischer, Johann Heinrich Hermann Joseph (I8979)
 
47 Akte gerectificeerd bij vonnis van de arrondissementsrechtbank te
Leeuwarden d.d. 2 oktober 1922, waarbij de voornaam van het kind wordt
veranderd in "IJje" 
van der Wijk, Eke (I6809)
 
48 Akte gerectificeerd bij vonnis van de arrondissementsrechtbank te Leeuwarden d.d. 13 april 1955, waarbij familienaam kind wordt veranderd van "van den Burg" in "van der Burg". van der Burg, Aukje Sjoukje (I10721)
 
49 Akte no 10:
Gehuwd als Jan Stagge,
34 jaar, ijzersmid, geboren te Veendam, wonend
te Wildervank, meerderjarige zon van Evert Kasper Stagge, arbeider en
Anna Jans Bont, zonder beroep, wonend te Wildervank en
Ennata Bulder,
30 jaar, zonder beroep, wonend te Wildervank.
getuigen bij het huwelijk:
Johannes Harms Bulder, timmerman, 62 jaar, vader van de bruid, Harm
Evert Stagge, schoenmaker, broer van de bruidegom, Gerhardus Johannes
Bulder, timmerman, 27 jaar, broer van de bruid, de eerste drie getuigen
wonend te Wildervank en Albert Jan Pas, ijzersmid, 42 jaar, wonend te
Veendam.
Zie ook Geslachtsregister Nederlandse Familie Stagge, door S.M. Stagge,
1982. 
Gezin F1274169298
 
50 Akte opzoeken, niet terug te vinden. Bont, Jan Egberts (I5763)
 

      1 2 3 4 5 ... 21» Volgende»